Naša ponuka
 
 
 
 
 

Ako vytvoriť odtlačok ruky a chodidla?

Jeden z najosobnejších motívov gravírovania, ktoré u nás v ateliéri robíme, je práve gravírovanie odtlačkov. Kúsok milovanej osoby si doslova nosíte so sebou kamkoľvek idete

Najčastejšie sú to ruky a chodidlá, nasledujú odtlačky prstov, ale robili sme už aj odtlačky pier ♥ A nesmieme zabúdať na domácich miláčikov. Ani labky psíkov a mačiek nie sú pre nás žiaden problém.

Poďme si spolu prejsť pár základných pravidiel, aby bola kvalita vytvoreného odtlačku čo najlepšia. Dnes si posvietime na ruky a nožičky - či už tie ľudské alebo zvieracie ;)

Nemusíte sa báť, nie je to vôbec zložité, ideme rovno na to.

Nachystajte si:

• farbu na odtlačky ( dostupná vo vybraných drogériách, papiernictvách aj v lekárňach - googlite☺)
• malý štetec alebo vatu
• biely papier

Postup:

1. Umyte si ruky
Najskôr treba rúčky / nôžky / labky umyť, aby boli čisté. Deti sú predsalen často zababrané a to by nám k správnemu výsledku nedopomohlo. Rovnako pri psíkoch a mačkách ☺

2. Vezmite štetec, namočte ho do farby
Postačí vám malý štetec, ktorý deti používajú v škole na výtvarnej výchove.

3. Naneste farbu
Treba prejsť po celej ploche ruky / nohy / labky a nevynechať žiaden prstík. Farby netreba veľa, naneste len tenkú vrstvu, aby boli zachované štruktúry.

4. Spravte odtlačok
Vezmite biely papier a nafarbenú časť tela riadne pritlačte, aby sa farba odtlačila z celej plochy dlane / chodidla / labky 

Čo ďalej s hotovým odtlačkom?

Papier umiestnite na dobré denné svetlo. Dbajte, aby skrz odtlačok alebo jeho bezprostredné okolie neprechádzali žiadne tiene.

Vezmite mobil, priblížte sa k odtlačku čo najviac ako sa dá tak, aby bol riadne zaostrený. Nefoťte z príliš veľej diaľky. 
Fotka musí byť dostatočne svetlá a ostrá.

Ukážky problematických odtlačkov

V prvom rade vám chceme povedať, že si vieme poradiť skoro s akýmkoľvek materiálom ;)

Ak máte doma jediný rozmazaný a bledučký odtlačok a neviete sa dostať k novému, nevešajte hlavu. Pošlite, čo máte a my sa už postaráme o nápravu a čo najkvalitnejšie spracovanie.

Ak však idete robiť úplne nový výtvor, skúste sa vyvarovať nasledujúcich chýb.

Rozmazané chodidlo

Chybná fotka s tieňom vs. správne osvetlená
 

Chybne zaostrená, rozmazaná fotka vs. správne zaostrenie
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia